تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد ۲۴ گزارش می‌دهد:

جوزف پلزمن کیست؟| ایده‌پرداز طرح ترامپ برای تخلیه غزه و نورچشمی نتانیاهو

جوزف پلزمن طراح اصلی پروژه «ریویرا خاورمیانه» است، پروژه‌ای که در سال ۲۰۲۴ به تیم دونالد ترامپ پیشنهاد شد تا ساکنان غزه به طور کامل جابجا و بازسازی آن به‌طور کامل با تمرکز بر گردشگری، کشاورزی و فناوری انجام شود.

جوزف پلزمن کیست؟| ایده‌پرداز تخلیه کامل و توریستی کردن غزه و نورچشم ترامپ و نتانیاهو

رویداد ۲۴| روح انگیز درّی: جوزف پلزمن تا پیش از جنگ اخیر غزه نام مطرحی بنود. او سال‌ها در حوزه سیاست‌های تجاری بین‌المللی فعالیت کرده بود، اما وقتی نامش بر سر زبان‌ها افتاد که سال گذشته پروژه «ریویرا خاورمیانه» را به تیم دونالد ترامپ پیشنهاد داد. پروژه‌ای که می‌گوید «غزه از نظر اقتصادی و عمرانی به طور کامل بازسازی شود.»

این پروژه بر سه بخش اصلی تمرکز دارد: گردشگری، کشاورزی و فناوری. جوهره پروژه به جابجایی کامل ساکنان غزه و بازسازی آن مطابق با یک طرح جدید اختصاص دارد.

در این طرح، پلزمن پیشنهاد کرده است که ضایعات و خرابه‌های ساختمان‌ها برای پروژه‌های زیربنایی آینده استفاده شوند. همچنین برای بخش‌های زیست‌محیطی و فناوری، پیشنهاد داده است که غزه به یک منطقه کاملاً مبتنی بر انرژی خورشیدی تبدیل شود و از یک شبکه پیشرفته حمل‌ونقل شامل خطوط راه‌آهن، بنادر زمینی، دریایی و هوایی بهره‌برداری شود تا این منطقه از اسرائیل به طور کامل جدا شود.

در زمینه تغییرات شهری، پلزمن پیشنهاد داد که سواحل غرب غزه به یک منطقه توریستی تبدیل شود که شامل هتل‌ها و امکانات لوکس باشد، در حالی که بخش شرقی غزه به ساخت برج‌های مسکونی بلند تا ۳۰ طبقه اختصاص یابد. علاوه بر این، مناطق مرکزی غزه باید به کشاورزی مدرن و گلخانه‌ها اختصاص یابد.

پلزمن و سه دهه فعالیت در عرصه بررسی سیاست‌های اقتصادی

جوزف پلزمن در سال ۱۹۷۱ مدرک کارشناسی خود را در رشته اقتصاد دریافت کرد و در همان سال به عضویت انجمن‌های علمی معتبری درآمد که شامل دانشجویان ممتاز در رشته‌های اقتصاد و مدیریت کسب‌وکار بود. سپس در دانشگاه هاروارد مشغول به تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی شد و در زمینه اقتصاد شوروی بین سال‌های ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۲ تحقیقاتی انجام داد. در سال ۱۹۷۶ دکتری خود را در اقتصاد از دانشگاه بوستن دریافت و سپس در سال ۱۹۹۸ مدرک دکتری حقوق را از دانشکده حقوق دانشگاه جورج واشنگتن کسب کرد.

پلزمن در دوره‌های مختلف استاد دانشگاه‌های معروفی همچون دانشگاه جنوبی کارولینا و دانشگاه جورج واشنگتن بوده است. همچنین در مؤسسه بروکینگز به عنوان محقق در زمینه سیاست‌های اقتصادی مشغول به فعالیت بود. او همچنین به عنوان استاد مهمان و پژوهشگر در دانشگاه‌های مختلف بین‌المللی، از جمله دانشگاه رنمین در پکن و دانشگاه بن‌گوریون در اسرائیل، فعالیت کرده است.

پروژه ریویرا خاورمیانه و واکنش‌ها به ایده پلزمن

در هفته‌های نخست بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات زمانی که او میزبان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بود این پیشنهاد توسط ترامپ مطرح شد. ایده پلزمن از زبان ترامپ مبنی بر بجابجایی فلسطینیان غزه و سپس توسعه مجدد نوار غزه، موجی از شوک را در سراسر جهان ایجاد کرده است. این ایده که توسط جهان عرب و بسیاری از جامعه بین‌الملل رد شد، از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، به‌عنوان ایده‌ای که «می‌تواند تاریخ را تغییر دهد»، «ارزش گوش دادن به دقت» و «اولین ایده اصلی که در سال‌ها مطرح شده است» مورد استقبال قرار گرفت.

پلزمن در آن زمان با حضور در یک برنامه پادکستی تاکید کرد که «چرا نباید دیدگاهی خارج از چارچوب در مورد چگونگی تعمیر غزه پس از پایان جنگ ننویسم. از جانب تیم ترامپ از من خواسته شد که خارج از چارچوب فکر کنم که پس از [جنگ]چه کار می‌کنیم، زیرا هیچ کس واقعاً در مورد آن صحبت نمی‌کرد».

مقاله پلزمن با عنوان «برنامه اقتصادی برای بازسازی غزه» از آن زمان در مجله جهانی گلوبال منتشر شد. مقاله‌ای که مدعی است که اقتصاد غزه به پایین‌ترین سطح خود رسیده است. پلزمن به داده‌های بانک جهانی استناد می‌کند که بیان می‌کند بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۲، رشد تولید ناخالص داخلی غزه به طور متوسط ۰.۴ درصد بوده است، در حالی که تولید ناخالص داخلی سرانه به دلیل رشد بالای جمعیت، ۲.۵ درصد در سال کاهش یافته است.

پلزمن در این مقاله می‌گوید که ویرانی در غزه آنقدر گسترده شده است که قابل تعمیر یا بازسازی نیست. در واقع، طبق گفته پلزمن، هیچ نهاد سرمایه گذاری خصوصی یا بین المللی با شرایط فعلی وارد غزه نخواهد شد.

پلزمن بار‌ها در مقاله خود اشاره می‌کند که شیوه ترجیحی او برای حکومت غزه، دولت الکترونیک است، یعنی دولتی که از ابزار‌های تکنولوژیک استفاده می‌کند. به ویژه، «تبادل وجوه بین ساکنان و مشاغل منحصراً از طریق یک شبکه مبادله آنلاین خواهد بود» و نیاز به پول کاغذی، کارت‌های اعتباری یا کمک‌های خارجی را از بین می‌برد و تمام جریانات سرمایه توسط سهامداران خارجی کنترل خواهد شد.

واکنش کشور‌های عربی به طرح پلزمن

اکثر کشور‌های منطقه این ایده را محکوم کرده ولی ترامپ، مصر و اردن را به قطع کمک‌های خارجی آمریکا تهدید کرده است. ترامپ استدلال کرده است که مصر و اردن که هر دو کشور، میلیارد‌ها کمک خارجی و حمایت نظامی از ایالات متحده دریافت می‌کنند، چاره‌ای جز اجرای این طرح نخواهند داشت.

بهمن ماه سال گذشته پادشاه اردن بعد از سفر اخیرش به آمریکا این طرح را رد کرده و مصر نیز گفته است که اگر رژیم اسرائیل بخواهد فلسطینی‌ها را به شبه جزیره سینا گسیل دارد، به معاهده صلح طولانی مدت خود پایان خواهد داد. همچنین گزارش‌هایی مبنی بر افزایش نیرو‌های ارتش مصر در سینا منتشر شده است. عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر نیز سفر برنامه ریزی شده خود به واشنگتن را به تعویق انداخته است.

بر اساس گزارش‌های رسانه ها، طرح عربی احتمالا بر اساس ایده‌های قدیمی‌تر، از جمله پیشنهاد تشکیلات خودگردان فلسطین که کرانه باختری اشغالی را مدیریت می‌کند، خواهد بود؛ احتمالاً شامل یک اداره تکنوکراتیک برای غزه، نیرو‌های امنیتی آموزش دیده توسط کشور‌های عربی و عدم تخلیه خواهد شد. فلسطینیان آواره تا زمان تکمیل بازسازی در مناطق کشاورزی و دیگر مناطق غزه اسکان داده خواهند شد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: نوار غزه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
مقابله به مثل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
0
0
بهترین کار اینه که این شخص را بفرستی همون جزیره ای که رابینسون کروزوئه مدتی توش بود، البته برای بقیه دوران زندگی!! اینطوری میفهمه که نسخه برای دیگران ننویسه!!
چاه نکن بهر کسی اول خودت دوم کسی!!
نظرات شما